
Velikonoční nádivka
Velikonoce jsou svátkem tzv. pohyblivým. Ale ať už jejich oslavy připadají na březen, nebo na duben, tradiční velikonoční pokrmy by na stole chybět neměly. Jedním z nich, bez kterého si Velikonoce opravdu neumím představit, je i velikonoční nádivka z žemle, vajec, masa a hlavně se spoustou bylinek. A tady je:
400 g uzené krkovice
5 housek
5 vajec
250 ml mléka nebo smetany
1 – 2 hrsti nasekaných bylinek (směs petrželky a mladých kopřiv)
2 jarní cibulky s natí
1 – 2 lžičky soli
tuk na vymazání formy
Housky nakrájíme na kostky a navlhčíme mlékem. Přidáme nakrájené maso, nasekané bylinky a cibulku, sůl a rozšlehané žloutky. Nakonec opatrně a krátce vmícháme sníh z bílků, nádivka pak bude nadýchanější. Hotovou směs rozprostřeme do vymazaného pekáče nebo formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 – 190 stupňů dozlatova.
Dobrou chuť!
Soňa Rivera
Nejnovější příspěvky na webu:
[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words‘]

