Recepty,  Soňa Rivera

Oblíbené recepty pro děti k jejich svátku

Mezinárodní den dětí se slaví již 63 let. Svým věkem dávno tomu již, co vykročil z dětských bačkurek, ale na rozdíl od Mezinárodního dne žen na tento svátek jsme vůbec nezanevřeli a slavíme ho se vší parádou. Děti si už v pátek mnohde učení ve školních lavicích moc neužily: vyjížděly na různé výlety a divadelní představení. A o víkendu se to teprve rozjede. Na naše ratolesti čeká spousta atrakcí, sportovních aktivit a zábavy, které se nemohou snad nikdy do sytosti nabažit. A po tom všem skotačení jim pořádně vyhládne. Taky doma stále dokolečka slyšíte: „Mami, já mám hlad!“ Někdy mám pocit, že se někde zasekla gramofonová deska a ty jejich bříška musí být bezedná.

Tak jim k tomuto speciálnímu dni můžete připravit něco, co potěší jejich chuťové pohárky, nakrmí bříška a bude i lahodit oku. Zkuste šneky z listového těsta, borůvkové muffiny a k tomu americkou limonádu.

Oblíbení šneci z listového těsta


Ingredience:

listové těsto (nejlépe již rozválený plát)
kečup
jarní cibulka
šunka
eidam

Rozválené listové těsto pomažeme kečupem, posypeme nasekanou jarní cibulkou, rovnoměrně poklademe plátky šunky a hustě posypeme nastrouhaným eidamem. Zavineme do pevného válečku, který necháme vychladit a nakrájíme na centimetr tlustá kolečka. Šneky narovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200 stupních dozlatova.

Borůvkové muffiny s žitnou moukou (na 12 kusů)


Ingredience:

1 hrnek hladké pšeničné mouky
1/2 hrnku celozrnné žitné mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
3/4 hrnku cuku
1 vanilkový cukr
2 vejce
1/2 hrnku mléka
5 lžic oleje
5 lžic rozpuštěného másla
nastrouhaná kůra z 1 citrónu
2 – 3 hrsti borůvek (můžou být i mražené)

Nejprve smícháme všechny sypké suroviny, postupně přidáme vejce, mléko a tuk, nakonec vmícháme borůvky. Těsto rozdělíme do formiček a pečeme při 180 stupních přibližně 20 minut.
Vychladlé polijeme rozpuštěnou bílou čokoládou a zdobíme lentilkami.

Americká limonáda

Ingredience:

oblíbené ovoce (čerstvé nebo kompotované)
jahodový sirup
pomerančový džus
vychlazená jemně perlivá voda

Na dno vysoké sklenice dáme kousky ovoce (např. broskev, jahody, ananas…), zalijeme lžící jahodového sirupu, opatrně přiléváme 1 dcl pomerančového džusu, aby se nepromíchal se sirupem. Nakonec přidáme 1 dcl perlivé vody. Podáváme s brčkem a dlouhou lžičkou.

Soňa Rivera

Další recepty:

[srp srp_number_post_option=’8′ srp_filter_cat_option=’5689′ srp_thumbnail_wdg_width=’80‘ srp_thumbnail_wdg_height=’80‘ srp_wdg_excerpt_length=’0′ srp_post_date_option=’no‘]

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words‘]

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

error: Obsah je chráněný autorskými právy