Knihy,  Recepty,  zdraví

Recept: červený paprikový hummus ze šuplíku raw food

recept raw food

Červený paprikový hummus

Množství 6 – 8 porcí

Doba přípravy: 10 minut

1 hrnek (150 gramů) nakrájené červené papriky

½ hrnku (120 gramů) raw pasty tahini

(sezamové pasty z nepražených semínek)

¼ hrnku (60 ml) citronové šťávy

3 lžíce (45 gramů) konopných semínek

3 stroužky česneku

1 lžíce (15 ml) olivového oleje

1 lžička mořské soli

1 lžička kmínu

½ lžičky papriky

Kajenský pepř podle chuti

Živá kuchyně, snadno a rychleVšechny přísady dejte do mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmixujte je dohladka. Hummus dejte vychladit do ledničky, aby ztuhnul. Ve vzduchotěsné nádobě v lednici vydrží tři až čtyři dny.

Nutriční poznámka: papriky jsou bohaté na vitamín C, B, kyselinu listovou, karotenoidy a fytonutrienty. Červené papriky jsou jediným druhem paprik, které obsahují silný protirakovinný fytonutrient lykopen.

Inspirujte se dalšími recepty z Raw food kuchařky ŽIVÁ KUCHYNĚ SNADNO A RYCHLE od Judity Wignall, nakladatelství Synergie

Mohlo by vás zajímat:

[pt_view id=“3cc8078nij“]

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy