Recept: červený paprikový hummus ze šuplíku raw food
Množství 6 – 8 porcí
Doba přípravy: 10 minut
1 hrnek (150 gramů) nakrájené červené papriky
½ hrnku (120 gramů) raw pasty tahini
(sezamové pasty z nepražených semínek)
¼ hrnku (60 ml) citronové šťávy
3 lžíce (45 gramů) konopných semínek
3 stroužky česneku
1 lžíce (15 ml) olivového oleje
1 lžička mořské soli
1 lžička kmínu
½ lžičky papriky
Kajenský pepř podle chuti
Všechny přísady dejte do mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmixujte je dohladka. Hummus dejte vychladit do ledničky, aby ztuhnul. Ve vzduchotěsné nádobě v lednici vydrží tři až čtyři dny.
Nutriční poznámka: papriky jsou bohaté na vitamín C, B, kyselinu listovou, karotenoidy a fytonutrienty. Červené papriky jsou jediným druhem paprik, které obsahují silný protirakovinný fytonutrient lykopen.
Inspirujte se dalšími recepty z Raw food kuchařky ŽIVÁ KUCHYNĚ SNADNO A RYCHLE od Judity Wignall, nakladatelství Synergie
Mohlo by vás zajímat:
[pt_view id=“3cc8078nij“]