Francie do každé kuchyně
Další várka chutných a kvalitních receptů francouzské kuchyně přichází ve druhém dílu dnes již klasické kuchařky Umění francouzské kuchyně. Knihu i podruhé vydává nakladatelství Jota.
Když přišla Julia Childová se svými kolegyněmi s nápadem vydat kuchařku francouzské kuchyně, koukali na ně všichni jako na blázny. Po vydání však jejich Umění francouzské kuchyně zaznamenalo obrovský úspěch a po desetiletí podle této kuchařky vaří snad celý svět.
Nyní si můžete díky nakladatelství Jota uvařit další várku francouzských dobrot podle druhého dílu světoznámé kuchařky. Díky Julii Childové se může každý stát mistrem francouzské kuchyně a rozšířit si domácí kulinářský repertoár. Pečlivě vyzkoušené a několikrát prověřené recepty jsou opět zpracované přehledně a srozumitelně, aby si skvělé francouzské chutě mohli užít i začínající kuchařky a kuchaři.
Druhý díl nabízí rozšíření receptů z prvního, ale především přináší dobroty úplně nové. Přes kapitolu výtečných polévek postoupíte k voňavým chlebům a dalšímu pečivu, abyste následně skočili na maso, domácí uzeniny a nádivky. Aby se vegetariány nezhrozili, celá kapitola je také věnována přípravě zeleniny. Na závěr autorky připravily rozšíření nabídky dezertů a moučníků.
I tentokrát postupují všechny recepty krok za krokem, s jasně vypsanými ingrediencemi a návody. Navíc v knize najdete celou řadu tipů, triků a léty prověřených cenných kuchařských rad.
Umění francouzské kuchyně je jednou z celosvětově nejprodávanějších kuchařek a rozhodně by neměla chybět v kuchyňské knihovně žádného milovníka vaření a dobrého jídla.
UMĚNÍ FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ, II. DÍL, Julia Childová & Simone Becková
Vydalo nakladatelství Jota, v roce 2015
www.jota.cz
[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words‘]