Hobby,  Recepty,  Soňa Rivera

Mangový koláč s kokosovým sněhem

Dnes mám pro vás recept, který jsem si přivezla od své francouzské kamarádky Juliette. Recept na úžasnou voňavou lahůdku, po které se budete doslova oblizovat – mangový koláč s kokosovým sněhem. Pravda, je trochu pracnější než „všechno smícháme a vlijeme na plech“, ale určitě stojí za vyzkoušení. A tady je:

Na těsto budete potřebovat:

200 g hladké mouky

100 g másla

50 g  moučkového cukru

3 žloutky

citrónová kůra z 1/2 citrónu

Hladkou mouku prosejeme na vál, doprostřed uděláme důlek, kam nasypeme moučkový cukr a přidáme žloutky. Žloutky nejprve promícháme s cukrem, přidáme změklé máslo, citrónovou kůru a uhněteme těsto. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme 1/2 hodiny odpočívat v lednici.

Těsto rozprostřeme do koláčové formy (včetně okrajů), na něj položíme pečící papír a nasypeme fazole. Takto pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních přibližně 15 minut. Poté fazole s papírem odstraníme a dopečeme dalších 5 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.

Na mangovou náplň budete potřebovat:

2 zralá manga

1/4 l pomerančového džusu

2 lžíce vanilkového pudinku

1 lžíce moučkového cukru

2 žloutky

Obě manga oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádro. Jedno mango nakrájíme na plátky a odložíme stranou pro pozdější použití. Pomerančový džus, dužninu z druhého manga, pudinkový prášek a cukr rozmixujeme dohladka a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Za občasného promíchávání necháme vychladnout. Nakonec metlou zašleháme žloutky

Na kokosový sníh budete potřebovat:

5 bílků

80 g kokosu

100 g moučkového cukru

Bílky vyšleháme do pevného sněhu, opatrně přidáme kokos a cukr a ještě trochu prošleháme.

Dokončení koláče:

Vychladlý korpus poklademe plátky manga, na to rozprostřeme mangovou náplň a na ni kokosový sníh. Dáme zapéct při 200 stupních přibližně na 10 minut, aby povrch zrůžověl. Před podáváním je lepší nechat koláč několik hodit odležet v ledničce.

Dobrou chuť!

 

Soňa Rivera

 

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy