Recepty: Bylinková omáčka, grilované rolky a indická pomazánka
Bylinková omáčka
Ingredience:
150 g tvarohu
2-3 lžíce mléka
2 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce olivového oleje
lžička medu, sůl
4 lžíce jemně nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, bazalka, řeřicha, oregano)
Červená paprika
Postup:
- Bylinky opláchneme, jemně nasekáme a pokapeme lžící olivového oleje. Necháme chvíli odpočinout.
- Tvaroh vyšleháme s olejem a mlékem, dochutíme medem, solí a citrónovou šťávou.
- Ke směsi přidáme bylinky v oleji a na kostičky pokrájenou papriku.
Grilované rolky plněné cuketou, anglickou slaninou a sýrem
Ingredience:
2 menší cukety
plátky anglické slaniny
stroužek česneku
sýr Cottage
nakládaná sušená rajčata
bazalka
sůl
pepř
olivový olej
Postup:
- Cuketu podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme cca 15 min. „vypotit“.
- Na olivovém oleji lehce osmahneme nahrubo nasekaný česnek, přidáme nakrájená sušená rajčata a sýr.
- Dle chuti osolíme a opepříme, nakonec přidáme nasekanou bazalku.
- Na plátky cukety klademe plátky anglické slaniny a naplníme připravenou směsí.
- Srolujeme malé závitky, které propíchneme párátky.
- Na grilu připravujeme asi 5-10 minut.
Indická pomazánka
Ingredience:
200 g sýru Feta
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 jarní cibulku
Černé olivy
Na ozdobu:
Černé olivy
Pažitka
Postup:
- Sýr rozetřeme s olejem, prolisovaným česnekem a najemno nasekanou cibulkou.
- Přidáme pokrájené olivy a promícháme.
- Natřeme na pečivo nebo chléb, dozdobíme olivami a pažitkou.
TZ Šárka Pelcová apriori.cz
Nejnovější příspěvky na webu:
[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words‘]