Recept na vláčné kokosovo-mandlové řezy
Moje milé čtenářky, moji milí čtenáři!
Dnes vám přináším recept na báječné vláčné kokosovo-mandlové řezy, které se doslova rozplývají na jazyku. Kdo má rád kokos, miluje i tyto řezy (výjimkou potvrzující pravidlo je můj manžel, ten miluje pouze jablečný závin a bábovku… a mě, zvlášť když mu uvařím opravdu velký kus masa). Můžete je upéct jen tak k odpolední kávě, nebo dozdobit šlehačkou a kouskem jahody či čokoládovým filigránem a podávat je na rodinné oslavě. Jen mi dovolte předem malé varování – jako spousta opravdu dobrých jídel je i toto kalorická bomba, tak si i na tu kávu raději pozvěte pár přátel, ať vám s těmi kaloriemi trochu pomůžou :-).
na těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 / 2 hrnku mletých loupaných mandlí
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru (nemusí být úplně plný)
1 vanilkový cukr
3 vejce
1 hrnek mléka
1 / 2 hrnku oleje
2 lžíce rumu
na posypání:
1 hrnek strouhaného kokosu
1 / 2 hrnku moučkového cukru
na polití:
1 / 4 litru smetany na šlehání
na vymazání a vysypání plechu:
tuk, např. hera
hrubá mouka nebo strouhaný kokos
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo kokosem.
Těsto umícháme z uvedených surovin, přidáváme je v pořadí, jak jsou uvedeny v seznamu. Hotové vylijeme na připravený plech.
V misce smícháme moučkový cukr s kokosem, posypeme směsí syrové těsto a dáme péct na 180 stupňů. Hotová buchta má krásně zlatavý povrch, ale pokud si nejste jisti, zda je dobře propečená, zapíchněte do ní na několika místech špejli, nemělo by se na ni lepit těsto.
Po upečení, dokud je buchta ještě horká, ji rovnoměrně polijeme smetanou na šlehání.
Dobrou chuť!
Soňa Rivera
[srp srp_number_post_option=’8′ srp_filter_cat_option=’5689′ srp_thumbnail_wdg_width=’80‘ srp_thumbnail_wdg_height=’80‘ srp_wdg_excerpt_length=’0′ srp_post_date_option=’no‘]
[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words‘]