Recept: citrónový velikonoční beránek
120 g másla
200 g cukru krupice
4 vejce
1 vanilkový cukr
180 ml mléka
250 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
nastrouhaná kůra z 1 citrónu
šťáva z půlky citrónu
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání
Změklé máslo důkladně utřeme s cukrem, přidáme 4 žloutky, vanilkový cukr a šleháme do pěny. Vmícháme vlažné mléko a po troškách přidáváme mouku s práškem do pečiva. Přidáme citrónovou šťávu a kůru a nakonec opatrně vmícháme sníh ze 4 bílků. Těsto přendáme do vymazané a vysypané formy a zvolna pečeme 40 – 50 minut (čas se může lišit podle typu použité formy).
Vychladlého beránka můžeme zdobit podle vlastní fantazie a chuti – třeba jen pocukrovat (jako na obrázku), nebo polít citrónovou ledovou polevou (moučkový cukr, citrónová šťáva a trocha teplé vody umíchané do hladka).
Dobrou chuť!
Recept: mandlový koláč s jablky
Recept: sýrové větrníčky
Recept na výborné voňavé koblihy.
Další příspěvky autorky zde – Soňa Rivera
Soňa Rivera
[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words‘]