
Recept: čokoládové podkovičky
Chystáte se na Vánoce a přemýšlíte, jaké druhy cukroví letos připravíte? Máme pro Vás tip na čokoládové podkovičky.
Ve velké míse smíchejte pšeničnou mouku, kukuřičnou mouku, kukuřičný škrob a sůl. Vmíchejte cukr a vanilkovou esenci, postupně přidávejte vejce a vždy dobře promíchejte. Vmíchejte máslo a vytvořte tuhé těsto. Poté těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte odpočívat 30 minut.
Předehřejte troubu na 200 °C (plynová trouba stupeň 6). Vymažte dva plechy. Na sáček na zdobení nasaďte špičku ve tvaru hvězdičky (1 cm). Naplňte sáček, vytlačujte 10 cm dlouhé podkovičky a pokládejte je na plech ve vzdálenosti 5 cm od sebe.
Pečte 12-15 minut, dokud podkovičky lehce nezhnědnou. Nechte je zcela vychladnout na plechu. V nádobě s dvojitým dnem pozvolna rozpusťte čokoládu. Namáčejte podkovičky do čokolády a nechte tuhnout cca 30 minut.
Recepty na další vánoční recepty naleznete na webové stránce www.tradicnirecepty.cz.
Ingredience:
Jemné kukuřičné mouky – 125 g
Kuřičného škrobu – 1/3 hrnku (50 g)
1/2 lžičky vanilkové esence
Cukr krystal 70 g
Čokoláda nahrubo nasekaná hořká, 250 g
Máslo změklé, 150 g
Mouka hladká 125 g
Sůl 1/8 lžičky
Vejce 2 kusy
TZ tradiční recepty.cz, foto/text: Jiří Poláček

