Kultura

Lady Gaga, jak ji neznáte.

Zdroj: wikimedia/flickr.com

Dnes ji znáte hlavně jako sebevědomou ženu, která s nadměrným množstvím make-upu, v parukách a v sexy oblečkách uhranula miliony posluchačů. Její písničky jsou rytmické a nekonvenční. I když by u druhého bodu mohl někdo mít námitky. Jde ale o to uvědomit si, že tu byla doba „před“ Lady Gaga a po ní. A že pochopitelně sebou strhává inspirované napodobitele. Ať se vám líbí nebo ne, musíte uznat, že je fenomén.

Pamatujete si však ještě tu hnědovlásku s baculatými tvářičkami, která se objevila v roce 2005 na MTV? Účinkovala v pořadu Boiling Points. Jednalo se o komediální televizní reality show z New Yorku, vysílanou v letech 2004 a 2005. Průběh pořadu spočíval pouze v ztrapňování teenagerů, aniž by to oni sami tušili. Je to klasický formát použití skryté kamery, kde v závěru se divák pobaví, jak je dotyčný či dotyčná vlastně „ťululum“. Moc nemám ráda tyto pořady, upřímně jediný kousek, který se mi líbil a považuji ho za stále luxusní, byla česká nachytávka herce Marka Vašuta. Pro zajímavost zde (ale jistě jste to již viděli)

V Boiling Points se objevila i mladičká devatenáctiletá Stefani Germanotta, budoucí Lady Gaga. V její scéně jí šlo o sto dolarů v případě, že vydrží čtrnáct minut v newyorské restauraci, aniž by začala nadávat nebo vyvádět. A servírka jí to dala pěkně vychutnat. Tehdy sto dolarů pro Lady Gaga byly ještě pořádné peníze.

Je až neuvěřitelné dívat se, jaká to byla okatá opálená baculka. Ale velmi brzy zhubla. A hlavně se chtěla věnovat hudební kariéře.

2006

A šlo o hodně. Její otec dovolil, že to může zkusit, ale v případě, že neuspěje, hned se vrátí zpátky do školy. Stefani si pronajala malý byteček, téměř nic nejedla, aby to finančně utáhla, a zkoušela se prodrat. Nahrála třeba několik písní s Melle Melem pro dětskou audioknihu The Portal in the Park. Tady slyšíte slavného hip-hoppera a v pozadí hlasy tehdy ještě neznámé zpěvačky.

A pak to zkusila ještě se svou novou kapelou SG Band (SG byla zkratka jejího pravého jména, Stefani Germanotta). Hráli většinou převzaté písničky, ale zkoušeli to i s některými svými novými kousky.

Skupina se stala populární, vydrápala se z klubů a barů a koncertovala po celém New Yorku. SG Band na svém vrcholu v roce 2006 rozbil hledač talentů Rob Fusari a stvořil Lady Gaga, koketující s populární písní skupiny Queen „Radio GaGa“, neboť Robu Fusariovi připomínaly některé vokály Lady Gaga právě hlas Freddieho Mercury.

A ještě poslední kousek z YouTube.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy