Kultura

Video: Takhle vypadá Dva a půl chlapa s Ashtonem Kutcherem – nová série

Některá média se škodolibě vezou po Charlie Sheenovi. Nejspíš to má za své chování, které vystupňovalo letos na jaře do extrémních rozměrů. Charlie Sheen byl vyhozen z Dva a půl chlapa, ale brzy si našel náhradu v The Comedy Central Roast.

Prakticky díky jeho problémům a znesvářeným stranám nakonec na tom Charlie zas tak moc neprodělal. Mohlo se stát, že by odchodem z populárního sitcomu „zapadl“ a čekal na příležitost. Ale takový Charlie není. Nečekal a chopil se dobré šance.

A marketing pak pomohl dokonale. Téměř každodenně se v amerických médiích probíralo, jak že to je s Ashtonem Kutcherem v očekávané premiéře, co na to Jon Cryer, a jak že se daří Charliemu Sheenovi v novém projektu. Díky těmto rozhněvaným kohoutům bylo v amerických médiích možné číst a vidět každý den něco. Reklama k nezaplacení.

Těžko se dá takhle zmizet v davu a stát se obyčejným Charliem.

Premiéry obou projektů byly stanoveny ve stejný den – 19. září. A na fórech jen frčely dotazy: na co se budete dívat? A co myslíte, že je lepší? A já se kouknu na Charlieho a pak až teprve na youtube na Dva a půl chlapa.

Jakoby Amerika zapomněla na své ekonomické problémy a na další perfektně prezentované show. Byl tu jen souboj: Charlie Sheen versus Ashton Kutcher.

Upřímně, výsledky z první sledovanosti ještě vůbec nic neznamenají. Neukazují úspěch jednoho nebo druhého pořadu, ukazují jen sílu reklamy, marketingu a lidské zvědavosti, jak si kdo povede v nové roli.

Ano, vyhrál Ashton Kutcher. Lidé byli napnuti k prasknutí, jak bude vypadat nová role miliardáře, jak proběhne pohřeb Charlieho? Premiéru Dva a půl chlapa – série 9 – sledovalo 27,7 milionů diváků. Charlie Sheen by mohl zaplakat. Ale jsou jeho dny zpečetěny? Nechá se znovu pokořit a prohrát? No, neměl by. Není placený zrovna optimistickou sumou – na běžné poměry krásné cifry, ale mezi hereckou elitou nic moc. Nicméně – má podíl z úspěchu, tj. ze sledovanosti jeho „roastu“.

Opravdu jsem na jednu stranu ráda, když se Warner Bross a CBS dušovaly, že se Charlie Sheen nevrátí. Ne, že bych ho neměla v sitcomu ráda. Ba naopak! Připadá mi jako hlavní tahoun v Dva a půl chlapa. Ale vadí mi, když některá studia v rozepři se svými herci je pohřbí a pak oživí. Nezapomenu na z-hrobu-navrátivšího-se Boba z  amerického dynastického seriálu Dallas, který vysílala Nova ve svých počátcích. Pamatuji si na sobotní dopoledne s panem Železným, tehdejším šéfem Novy, který uklidňoval české rozhořčené publikum nad smrtí Boba. On se totiž vrátí. I americký divák ho miloval. Bob (Patrick Duffy), který žádal vyšší plat, byl odmítnut, tak musel zemřít. Jenže diváci psali dopisy a žádali jeho návrat. Tak se stalo, že jeho křehká manželka měla po 50 dílech jen „strašný“ sen. Probudila se a našla Boba ve sprše. Tím se „zlegalizoval“ Bobův návrat. Seriál by už bez něho stejně neměl dynamiku – Bob byl klaďas, jeho bratr ďábel. Celý seriál byl postavený na vzájemné rivalitě. Co po smrti Boba? Nuda.

Mimochodem – děs běs – Dallas se v roce 2012 vrátí znovu na televizní obrazovky v celovečerním filmu a do života vrácený Patrick Duffy nebude chybět, byť už jeho tmavé kučery zešedly.

Tak jen doufám, že Warner Bros a CBS dostojí svým slovům, ať tu nemáme (jen pro zisky) další zmrtvýchvstání. Nicméně scénáristům a režisérům se meze nekladou. Také může přijít Charlie-dvojče, bratr, o kterém jsme doposavad nic nevěděli.

Neházejme flintu do žita.

Charlie Sheen alias Charlie Harper zemřel dosti netradičně. Profláklo se, že je prostě – jak pro něho typické – s jinou ženou než s tou, se kterou chtěl prchnout do Paříže. Nuže přišla pomsta. A tak nová epizoda začíná pohřbem. K tomu už netřeba originálního Charlieho Sheena. A k tomu všemu přichází Ashton Kutcher, miliardář se zlomeným srdcem (kde že všichni takoví jsou?), který chce spáchat sebevraždu. Nicméně – nakonec koupí Harperovo bývalé sídlo.

Co říkali kritici a diváci na nového Dva a půl chlapa?

„Bylo to fakt legrační,“ píše jeden z nich.

Jiný napsal – že už to chtělo změnu, Sheen prakticky dělal už léta to samé – sbalil nádhernou ženskou a nevydržel s ní, a tak prchal za jinou.

„Změna je vždy těžká, ale v tomto případě byla změna i nevyhnutelná a nejlepším (řešením)“, napsal jiný kritik, otištěný v Hollywood Reporter. Podle něho to bylo opět stejné a stále se opakoval dokolečka starý vtip. ashton Kutcher podle něho může přinést „novou“ energii.

Pozitivních kritik přibývá – start s novou tváří a novým příběhem lidé vítají. Alespoň podle Hollywood Reporter.

Jak je to ve skutečnosti? Máme čekat, až přijde nová série do Čech? Eh, netoliko – podívejte se níže na nového Dva a půl chlapa v originále.

Ashton Kutcher má na jednu stranu výhodu – vypadá velmi mladě. Což je pro něho nevýhodné – protože má o mnoho let starší přítelkyni, Demi Moore. To je nejspíš ten hlavní důvod, proč se na obličeji nechal nevkusně zarůst a podivně si češe vlasy. Chce vypadat starší.

%%wpcs-267%%-date%%id%%

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy