Recept: tiramisu
250 g cukrářských piškotů
200 g zakysané smetany
100 g Lučiny nebo Ricotty
hrneček vychlazeného vanilkového pudinku
3 lžíce moučkového cukru,
1 vanilinový cukr,
150 ml silné kávy
kakao na posypání
Postup:
- Polovinu balení piškotů naskládáme do mělké mísy podlouhlého tvaru.
- Důkladně je pokapeme kávou (piškoty mají být kávou nasáknuté, ale ne rozmočené).
- Ze zakysané smetany, Lučiny (nebo Ricotty), pudinku a cukru vyšleháme hladký krém.
- Polovinu krému rozetřeme na piškoty.
- Následuje vrstva piškotů, kterou opět pokapeme kávu.
- Navrch dáme zbytek krému a vše posypeme kakaem.
- Necháme v lednici několik hodin rozležet.
Další recepty s mlékem a mléčnými výrobky:
TZ Šárka Pelcová apriori.cz
Nejnovější příspěvky na webu:
[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]